Hostico erőforrás-felhasználás

Források felhasználása

 

a tárhely csomagokon belül

Tartalom

I. Leírás
II. Erőforrások kiosztása
III. Cél
IV. Korlátozások bevezetése
V. Korlátozások
VI. Fiókfelfüggesztések
VII. Kérdések
VIII. Frissítés vs. probléma megoldása
IX. Dedikált IP vs. megosztott IP

I. Leírás

Az oldalaink válaszidejének negatív hatásait elkerülendő, erőforrás-korlátokat állítottunk be a megosztott webtárhelyi tervekre. Ennek a használat-politikának a hatásai az erőforrásokat nagyban felhasználókra vonatkoznak, és megakadályozzák, hogy a szerverek túlterheltsége miatt a szolgáltatásuk romoljon. Megjegyezzük, hogy a szerverek visszaélése nem korlátozódik csupán a korlátok átlépésére, hanem az Hostico dönti el, hogy mikor tekinthető visszaélésnek. A használat-politika alkalmazásra kerül a megosztott webtárhelyi és webkiskereskedelmi fiókokra.

II. Erőforrások kiosztása

Az egy kiskereskedői fiókon található webtárhelyi fiókok erőforrásai megegyeznek az alapértelmezett erőforrásokkal.

Plan
CPU
PHpMem
MySQL
pMem
I/O
nProc
EP
IOPS
Start
100%
1024MB
15
1024MB
5MB/s
50
25
1024
Business
200%
1024MB
15
2048MB
10MB/s
100
50
1024
Reseller
200%
1024MB
15
2048MB
10MB/s
100
50
1024
Default
150%
1024MB
15
1536MB
8MB/s
70
35
1024
FREE
150%
1024MB
15
1536MB
8MB/s
70
35
1024
Jelmagyarázat
 • CPU - Elérhető százalék egy magonként
 • PHpMem - Allokált PHP memória
 • MySQL - Maximális MySQL kapcsolatok/felhasználó
 • pMem - Fizikai memória
 • I/O - SSD írási/olvasási sebesség
 • nProc - Maximális egyszerre futó folyamatok száma
 • Ep- Párhuzamos kapcsolatok
 • IOPS - SSD olvasási/írási műveletek/másodperc
CPU használat

Egy weboldal statikus vagy dinamikus, a szerver processzora a weboldal megjelenítéséhez szükséges. Ha egy weboldalt egy script automatikusan hoz létre, a processzor használatának szintje emelkedik, mert az oldalt össze kell építeni. Betölti a sablonokat, adatokat kell beolvasni az adatbázisból, futtatni kell a telepített plugin-okat és modulokat, és végül össze kell állítani az oldalt a megjelenítéshez.
Mivel a processzoridő egy korlátozott erőforrás amelyet az összes fiók oszt meg egy szerveren, ha bármelyik fiók túlhasználja a processzort, a szerveren található többi weboldal számára nehéz lesz megjeleníteni az oldalakat, lassú vagy akadozó lesz a betöltés, ezért figyeljük a megosztott fiókok CPU használatát, hogy elkerüljük a problémákat amelyeket egyetlen fiók túlhasználása okozhat.

RAM használat

A RAM az a hely, ahol a scriptek és az adatokat tároljuk, amikor futnak. A szerverek maximális RAM kapacitása fix. Az RAM kapacitás megosztva van a szerveren található fiókok között. Az összes program, ami fut a szerveren, beleértve a szervert is, szüksége van erre a memóriára. Ha a scriptek nagyméretűek vagy magas RAM igénnyel rendelkeznek, akkor versenybe fognak szállni az igényelt mennyiségért, amit az összes script használ. A RAM egy másik erőforrás amiért korlátozásokat fogunk alkalmazni.

PHP Memória

Amikor a weboldalt megnyitjuk, a PHP scriptek futnak a PHP processzor segítségével az adatok beolvasására és megjelenítésére a látogatóknak. Az adatok beolvasása és megjelenítése adatbázis-kapcsolatot igényel, az adatok lekérése, feldolgozása, a weboldal felépítése és végül a képernyőn megjelenítése. Mindezek a műveletek kisebb vagy nagyobb mennyiségű PHP memóriát igényelnek, a weboldal mértékétől függően.

MySQL

Az alkalmazások MySQL adatbázisokhoz csatlakoznak, hogy információkat szerezzenek, frissítsenek és töröljenek. Az alkalmazás céljától függően egy bizonyos számú művelet fog előtérbe kerülni az egyéb műveletekkel szemben, de általában ez a lekérdezés. Minden ilyen kapcsolatot a MySQL számol, többféle műveletet lehet futtatni egyidejűleg. A lekérdezések időtartama a lekérdezések és az adatbázis optimalizáltságának szintjétől függően változhat a néhány milliszekundumtól a több tucat másodpercig. Természetesen az a cél, hogy ezek a lekérdezések csak néhány milliszekundumot tartson, hogy a kívánt információ gyorsan elérhető és megjeleníthető legyen a látogató számára. Az optimalizáltsági szinttől függően az alkalmazás egy bizonyos számú párhuzamos lekérdezést hajthat végre, amelynek maximális értéke 15. Azokat az alkalmazásokat tekintjük, amelyek vagy nem optimalizáltak, vagy növekvő forgalommal rendelkeznek, és több mint 15 párhuzamos kapcsolatra van szükségük, és át kell helyezni őket dedikált megoldásokra (VPS, dedikált szerver) a megosztott szerveren található többi ügyfél nem befolyásolja.

pMem

A fizikai memória, amelyet az alkalmazások közvetlenül fogyasztanak az elvégzendő műveletekhez.

I/O

Az Input/Output a lemezen történő olvasás/írás sebessége, amelyet az ön által futtatott alkalmazás nem fog tudni meghaladni.

nProc

Azoknak a folyamatoknak a száma, amelyek futni tudnak az ön tárhely-fiókján.

EP

Az Ep (entry process) egy látogató kapcsolatát jelenti a webhelyhez. Amint ez a kapcsolatot kiszolgálták (egy PHP-script/betöltőfájl elérése válaszként), az EP lezárul. Az EP száma a maximálisan elérhető egyidejű kapcsolatok számát jelenti, de nem a maximálisan elérhető egyidejű látogatók számát. Az alkalmazás optimalizálási szintjétől függően az EP néhány másodperc alatt nyitható és zárható, ezáltal lehetséges a webhelyen a magas számú egyidejű látogató megtartása.

IOPS

Az IOPS az adatokat egy másodperc alatt elérő (olvasás/írás) műveletek számát jelenti a lemezen.

Ha egy adott fiókban vagy egy fiókban futó alkalmazás rendszeresen hosszabb ideig a maximális szinten használja a fiók erőforrásait, a tulajdonosnak fel kell vennie a kapcsolatot a helyzet megoldására, amely lehet az alkalmazás optimalizálása az erőforrás-fogyasztás csökkentése érdekében, vagy a magasabb erőforrás-szintű csomagba való átmenet, esetleg dedikált.

III. Cél

Meg kell jegyezni, hogy ezek a korlátozások azért vannak elrendelve, hogy védje a szolgáltatások megszakadásaitól. A fiókok többsége nem fogja érezni ezeknek a korlátozásoknak a jelenlétét. Ha úgy gondolja, hogy ezek a korlátozások befolyásolhatják a szolgáltatásainak működését, kérjük, vegye fel a kapcsolatot egy Hostico képviselőjével az optimális beállítások meghatározása és/vagy ezeknek a kérdéseknek a javaslatai céljából.

IV. A korlátozások alkalmazása

Ezek a korlátozások automatikusan érvénybe lépnek a fiók létrehozásakor. Ha egy adott fiók rendszeresen közel a korlátozásokhoz, a fiók tulajdonosa értesítve lesz és együtt fogják eldönteni a problémák megoldását.
Mindazonáltal, fenntartjuk a jogot, melyet a Felhasználási feltételek -ben meghatároztunk, hogy a fiókot felfüggesszük, ha súlyos problémát okoz és/vagy megszegi a Hostico más politikáit és rendeleteit.

V. Korlátozások


Biztonsági mentés

A Hostico szerverek nem használhatók tárolórendszerekként, csak egyetlen biztonsági mentés tárolása engedélyezett egy adott fiókon.

Újraértékesítés

Az újraértékesítése a webtárhely-szolgáltatásoknak nem engedélyezett a megosztott fiókokon. Ha egy ügyfél ezt szeretné tenni, akkor egy újraértékesítő csomagot kell vásárolnia.

Felnőtt weboldalak

A felnőtt weboldalakat tartalmazó webtárhely, hivatkozás vagy irányítás teljesen tilos a Hostico hálózatán. Ha ilyen tartalmakat szeretne tárhelyezni, akkor kapcsolatba kell lépnie olyan cégekkel, amelyek erre specializálódtak.

Chat/IRC alkalmazások

A csevegő alkalmazások tilosak a Hostico szervereken. Ez magában foglalja a PHP, Perl, Flash, CGI, Python, Ruby, stb. nyelven írt csevegő alkalmazásokat is. A csevegő dobozok, kiabáló dobozok, az élő segítség/élő csevegés (mint a Livezilla) alkalmazásai és más hasonló alkalmazások szigorúan tilosak.

Webes alkalmazások és webes scriptek

Webmesterként az a felelőssége, hogy rendszeresen értékelje és frissítse a saját alkalmazásait, hogy biztosítsa azok integritását. A fórumok vagy bármely más olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a hozzászólások beírását, biztosítania kell egy SPAM elleni védelmet vagy moderálást. A CAPTCHA egy nagyon népszerű módja a robotok megállításának a SPAM üzenetek beírásának megakadályozása érdekében.

 • A webtárhely-fiókok csak weboldalak tárhelyezésére használhatók. Nem használhatók távoli weboldalak tárolására vagy biztonsági mentésére.
 • Az ön által telepített alkalmazásoknak folyamatosan naprakészen kell lenniük.
 • A fiókok felfüggesztésre kerülnek, ha frissítetlen scriptek futnak rajtuk, amelyeket folyamatosan kihasználnak.
 • Minden webtárhely-csomagot korlátoz egy bizonyos számú párhuzamos webkapcsolat.
Adatbázisok

Az dinamikus weboldalak adatai általában adatbázisban tárolódnak. Egy adatbázis-szerver, mint például a MySQL kezeli az adatbázisokat és biztosítja az adatokat a weboldal scriptjei számára. Az adatbázis-szervereknek van egy korlátozott száma, amennyi kapcsolatot tudnak fogadni egy adott időben. Ha túl sok lekérdezést tesznek egyszerre, az adatbázis-szerver kifogy az erőforrásaiból és nem tudja teljesíteni ezeket a lekérdezéseket. Ez általában akkor fordul elő, ha a weboldalad túl sokat van használatban, vagy ha a használt script kevésbé hatékony (például túl sok lekérdezést tartalmaz egy oldal megjelenítéséhez), vagy mindkettő.

 • Az adatbázisok csak a Hostico hálózatban lévő webtárhelyekhez használhatók
 • Az adatbázisoknak indexeket kell használniuk
 • Legfeljebb 15 egyidejű MySQL kapcsolat engedélyezett.
 • Az MySQL adatbázisok maximális mérete nem haladhatja meg a 1GB-ot.
 • Az adatbázisokhoz távoli hozzáférés csak adminisztratív célokra engedélyezett.
Cron
 • Az adatbázisok csak a Hostico hálózatán lévő tárhely fiókokhoz használhatók.
 • Az adatbázisoknak indexeket kell használniuk.
 • A MySQL 15 egyidejű kapcsolatot engedélyez.
 • Az MySQL adatbázisok maximális mérete nem haladhatja meg az 1 GB-ot.
 • A távoli hozzáférés az adatbázisokhoz csak adminisztratív célokra engedélyezett.
Cron

Az ügyfelek beállíthatják saját cronjob-jaikat, de ezek a folyamatok nem futtathatók gyakrabban, mint 5 percenként, és futási idejük nem lehet a következő futás szükséges idejének fele. Bármely cron job, amely erőforrásokat fogyaszt és befolyásolja a rendszer stabilitását, leállítható a technikusaink által. Ha a cron job CPU-korlátokat meghalad, a cron job leáll.

E-mail és levelezőlisták

A Hostico szervereinek és hálózatának használata engedély nélküli (spam) kereskedelmi üzenetek küldésére tilos. A spam küldése egyetlen esetben sem fogadható el vagy tolerálható.
A Hostico szervereinek és hálózatának használatával elküldött SPAM üzenetek pénzügyi és képzavarokat okozhatnak. A SPAM által okozott összes kárt a kliensnek kell vállalnia.
Bármely olyan kliens, aki a saját fiókját SPAM küldésére használja, felfüggeszthetetlen előzetes értesítés nélkül.

 • 25 MB-nál nagyobb mellékletekkel küldött e-mailek nem engedélyezettek.
 • Nem engedélyezzük a megvásárolt vagy különböző személyektől származó e-mail listákra küldött üzeneteket. Ez spam, és ezekkel szemben nulla tolerancia van.
 • Az összes levélnek, amelyeket egy levelezési listára küldenek, tartalmazniuk kell egy leiratkozási linket, és ezt a leiratkozást automatikusan kell elvégezni.
 • Az SMTP gateway-t csak azoknak a domaineknek kell használni, amelyeket nálunk tartunk. Nem engedélyezett azoknak a levélnek a küldése, amelyeknek a FROM címe eltér az ön domainjétől.
 • Ha az ön gazdagépe és/vagy levele spammer által használt, ezt korábbi értesítés nélkül felfüggeszthetjük.
 • Ha az ön helyi hálózata fertőzött és spamet küld, az ön fiókja korábbi értesítés nélkül felfüggeszthető.
 • A levelezési listák több mint 5000 taggal rendelkeznek, egy VPS-t vagy dedikált szervert igényelnek. Azokat nem lehet megosztott fiókokból futtatni.
 • A hírlevélküldés több mint 1000 tag esetén ajánlott 21:00 után a hétköznapokon vagy csak hétvégén.
 • Maximálisan 25 CC/BCC címet lehet használni.
 • Minden levelezési listának tartalmaznia kell a tagok feliratkozásának megerősítésének dátumát, valamint az IP-címeket, amelyekről a megerősítés történt.
 • A webhely űrlapjaiból vagy különböző scriptekből generált e-mail üzeneteket SMTP hitelesítéssel kell elküldeni. A PHP mail funkció alapértelmezés szerint le van tiltva, és csak kérésre aktiválható VPS hosztingon, de használata nem javasolt. A mail funkcióval küldött e-maileket általában spamként jelölik meg, ami befolyásolja az IP címének hírnevét.
SSH

A megosztott webtárhely-ügyfelek nem kapnak SSH hozzáférést a Hostico szerverekhez.

Általános

Az alább felsorolt szolgáltatások / weboldalak nagyon sok erőforrást fogyasztanak, és csak különálló környezetben (VPS, dedikált szerver) futtathatók. Az összes olyan oldal, amely megsérti ezeket a szabályokat, leállítható előzetes értesítés nélkül. Ha nem biztos az oldalában, vagy úgy gondolja, hogy az oldala megsérti ezeket a szabályokat, lépjen kapcsolatba a Hostico képviselőjével.

 • Fermele SEO vagy hasonlók szigorúan tilosak a Hostico szervereken.
 • A bannerek és a linkecserék szolgáltatásai tilosak a Hostico szervereken.
 • Ingyenes szolgáltatások nyújtása: fájl tárolás, e-mail szolgáltatások vagy tárhely szigorúan tilos.
 • A fiókok használata személyes információk tárolására tilos.
 • Nyilvános mirror-ek futtatása tilos.
 • Nyilvános vagy privát proxy vagy anonymizer futtatása nem engedélyezett.
 • A hacking, warez vagy bűncselekményeket népszerűsítő oldalak tilosak.
 • BitTorrent alkalmazások, tracker-ek és bármely más fájlmegosztási tevékenység tilos.
 • Játék szerverek futtatása tilos.
 • Web spider-ek és indexer-ek futtatása tilos.

VI. Fiók felfüggesztések

A Hostico elérheti a fiók tulajdonosát a felismert problémák megoldása érdekében. A sürgős esetekben a fiók előzetesen felfüggeszthető a tulajdonos elérésének nélkül. A feltételeknek való megtagadás vagy nem megfelelés felfüggesztéshez, vagy fiók törléséhez vezethet (az összeg visszatérítésével vagy anélkül, ez a Hostico döntése). Az összes fióknak a Hostico hálózatának meg kell felelniük ezeknek a szabályoknak. Fenntartjuk a jogot bármely fiók törlésére előzetes értesítés nélkül. Ha a fiókja megsérti ezeket a szabályokat, és törölve van, a pénzbefizetés visszatérítésének jogától feladjuk, még a előre fizetett összegek esetén is.

VII. Kérdések

Az itt felsorolt példák csak hivatkozási pontok. Ha kérdése van az oldala tartalmának / szolgáltatásainak állapotával kapcsolatban, kérjük, forduljon egy Hostico képviselőjéhez a tisztázáshoz.

Ha a fiókja túlzott erőforrás-felhasználás miatt felfüggesztve lett, és ez a visszaélés nem oldható meg egy script törlésével vagy cseréjével, akkor ajánlatot kap egy VPS szerverre való frissítésre. Ha nem kívánja elvégezni ezt a frissítést, akkor a fiókja felfüggesztve marad, amíg a forgalmát nem csökkenti, hogy csökkentse az erőforrás-felhasználást. Addig egy fiókja biztonsági mentése áll rendelkezésre a mozgatáshoz.

VIII. Frissítés vs probléma megoldása

Az esetek többségében, ha a fiókja túlzott erőforrás-felhasználás miatt felfüggesztve lett, egy e-mailt fog kapni, amelyben a probléma megoldásához szükséges lépések részletezve lesznek. Általában a problémák optimalizálással és adatbázis-beállításokkal oldhatóak meg, de ha az oldala forgalma megnőtt, lehet, hogy egy VPS csomag frissítésére van szüksége.

A Hostico itt van, hogy segítsen bármilyen problémában, amelyet lehet, hogy tapasztal. Természetesen, néhány probléma megoldása hosszabb ideig tarthat. A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy próbáljon együtt dolgozni a Hostico technikusokkal, akik segítenek a problémák megoldásában.

IX. Dedikált IP vs Megosztott IP

Azok a tárhelyfiókok, amelyek nem rendelkeznek dedikált IP-vel, automatikusan rendelkeznek megosztott IP-vel. A dedikált IP és a megosztott IP közötti különbség első pillantásra elég egyszerű: azok a dedikált IP-vel rendelkeznek, saját IP-vel rendelkeznek, míg a megosztott IP-vel rendelkezők megosztják az IP-t más tárhelyfiókokkal ugyanazon a berendezésen, amelyeknek megosztott IP-jük van. Általában azonban, több különbség van a két konfiguráció között, a dedikált IP használatának előnyei közé tartozik:

 • Saját PTR az IP-n - Az e-mail üzenetek küldéséhez használható, az e-mail szerverek szűrőinek pluszja
 • SEO optimalizálás - Az SEO optimalizálás sok elemből áll, mindegyiknek saját jelentősége van. A dedikált IP az elvárások egyike, ezért birtokolni egyet plusz
 • A feketelisták elkerülése - Amint csak te használod az IP-t, azonnal megszűnik az esélye, hogy feketelistára kerüljön, természetesen csak akkor, ha nem küldesz nem kérésre érkező üzeneteket, vagy nem volt a weboldalad fertőzött.


Az előbbiekben felsorolt ​​pontok nem érvényesek megosztott IP esetén, különösen a feketelistákra való felvétel. Egy megosztott IP esetén más ügyfelek cselekedetei közvetlenül befolyásolják. Ha nem kérésre érkező üzeneteket küldenek, vagy egyik fiók fertőzött, az IP-t feketelistára helyezik, ami közvetlenül befolyásolja a tevékenységedet. A tárhelyfiókok, amelyek nem tartalmaznak dedikált IP-t, hozzáadhatnak egyet a vásárlás pillanatában.