Új VPS szolgáltatások KVM technológián és további átalakítások

 
A Hostico új VPS szolgáltatást hozott létre KVM technológián alapulvaHosticoblogKözzétéve 09/06/2023 által Mark Dohi
VPS KVM és Szolgáltatási Átalakítások

Ahogy az utolsó Blog bejegyzésekből láthattátok, számunkra nagyon fontos a ügyfélfiók szintjén nyújtott funkciók és szolgáltatások fejlesztése, folyamatosan igyekszünk innovációkat bevezetni, hogy javítsuk a felhasználói élményt. Ezzel párhuzamosan fejlesztőink egy új webtárhely szolgáltatást hoztak létre: Virtuális Privát Szerverek (VPS) a KVM technológián alapulva.

A következőkben áttekintjük az új Hostico szolgáltatásokat és hogy milyen változtatásokat fognak bevezetni azok bevezetésével.

Virtuális Privát Szerverek (VPS) a KVM technológián

Eddig az összes Hostico VPS szerver a OpenVZ virtualizációra épült, ez a megoldás lehetővé tette a virtuális szerverekhez rendelt erőforrások hatékony izolációját és kezelését. Az OpenVZ technológia lecserélése a KVM alapú IaaS (Infrastruktúra mint Szolgáltatás) és felhőszolgáltatások bevezetése előfutára.

A KVM (Kernel-Based Virtual Machine) rövidítése, egy olyan kernel alapú virtualizációs technológia, amely hypervisor funkcióval rendelkezik, és lehetővé teszi virtuális gépek létrehozását és kezelését különböző operációs rendszerekkel, és ez az egyik technológia, amely a leginkább fizikai szervert szimulálja.

A rendszer megbízhatósága miatt a KVM kiemelkedik az alábbiak által:

  • magas teljesítmény a adatfeldolgozásban;
  • automatikus skálázás az erőforrások rugalmas kezeléséhez nehéz feladatok esetén;
  • nagyobb biztonság a KVM közvetlenül a Linux kernel forráskódjába való implementációja miatt;
  • teljes hozzáférés az eszközökhöz:

A KVM VPS szerverek új hardverekre fognak épülni, amelyek AMD processzorokat és NVMe típusú SSD tárolót tartalmaznak, jelentősen növelve a feldolgozási kapacitást és az írási/olvasási sebességet.
A KVM szerverek bevezetése új struktúrát hoz majd a VPS konfigurációkhoz, az új csomagok a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 

Terv
Tárhely
Memória
Processzor
Díj
VS0
25GB
2 GB RAM
1 CPU
9.99 € / hónap
VS1
50 GB
4 GB RAM
2 CPU
19.99 € / hónap
VS2
100 GB
8 GB RAM
4 CPU
39.99 € / hónap
VS3
150 GB
16 GB RAM
4 CPU
64.99 € / hónap
VS4
300 GB
32 GB RAM
8 CPU
129.99 € / hónap
VS5
500GB
64 GB RAM
16 CPU
259.99 € / hónap

*A táblázatban szereplő díjak nem tartalmazzák a 19% ÁFA-t

Az OpenVZ virtualizációval rendelkező VPS csomagok aktívak maradnak, azonban igény szerint ingyenes migráció kérhető az új csomagokra és szerverekre.
Az áttérés az új konfigurációkra vagy a már előre kifizetett összeg újraszámításával, vagy a két szolgáltatás közötti árkülönbözet kiegyenlítésével történik.
A KVM VPS-re történő migrációval kapcsolatos ajánlások vagy kérések esetén kérjük, lépjen kapcsolatba a Hostico támogató csapatával az elérhető módszerek egyikén.

További információk a KVM VPS szerverekről megtalálhatók a következő cikkekben: Mi az a KVM? és Mi a különbség az SSD és az NVMe között?

VPS vezérlőpult frissítések

Az ingyenes Webuzo vezérlőpult 2.x.x verziója (amelyet a VPS szolgáltatások részeként kínálunk) nem fog további frissítéseket kapni a következő hónapokban a fejlesztők részéről. Ez azt eredményezi, hogy a Hostico nem tudja biztosítani a VPS biztonságának integritását, ezért úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a szolgáltatást a jelenlegi kínálatból.

Az ingyenes vezérlőpult lehetősége továbbra is elérhető lesz az ISPconfig formájában, mivel ez egy stabil és biztonságos megoldás, a legnagyobb előnye pedig az alkalmazás nyílt forráskódú jellege, amely lehetővé teszi a testreszabást az igények szerint.

Támogatás módosítások

Az új KVM VPS csomagok bevezetése változásokat hoz a támogatási szolgáltatások területén. A módosítások bevezetése a Hostico szolgáltatásainak összehangolásával történik a Web Hosting piaci szabványokkal, mind Romániában, mind külföldön.

A technikai támogatás ingyenessége továbbra is fennmarad minden Hostico által kezelt virtuális szerver esetében, azonban a ügyfelek számára, akik olyan feladatokat kívánnak elvégezni, amelyek nem tartoznak a szabványos támogatási körbe, most lehetőségük nyílik további támogatási órák megvásárlására.

A közvetlenül vásárolt támogatási órákat 10 EURO + ÁFA díj ellenében számlázzuk ki, és azoknak korlátlan érvényességi idejük van.

A kosár újraszerkezése

A Hostico 5.0 verzióra történő átszerkesztése után belső vizsgálatok eredményeként a kosár szerkezetét újrastrukturáltuk, hogy intuitívabb és könnyebben használható legyen.
Mostantól a megrendelt szolgáltatásoktól függően lehetősége lesz további opciók hozzáadására a VPS szolgáltatásokhoz. A jelenleg elérhető kiegészítő szolgáltatások:

  • Litespeed
  • Cloudlinux
  • Immunify
  • SSL tanúsítványok
  • Softaculous
  • Spam Experts

A visszajelzések alapján fontolóra vesszük további szolgáltatások bevezetését.
A megosztott szolgáltatások további lehetőségeket kapnak, azonban ezek száma kevesebb lesz, mivel a korábban bemutatottak többsége már ingyenesen elérhető a megosztott csomagok vásárlásakor.

A telefonbeszélgetés biztosítása

A telefonközpont mindig lehetőséget nyújtott a problémák közvetlen megoldására, anélkül, hogy szükség lenne egy számítógép előtt lennünk, azonban gyakran az beszélgetőpartner nem azonosítható egyértelműen, így nem lehet személyes jellegű információkat átadni vagy olyan műveleteket végrehajtani, amelyek közvetlen hatással lehetnek a fiókra.

Ennek eredményeként minden olyan telefonhívást, amelyben fiókkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat kérnek, csak egy biztonsági PIN-kód alapján lehet végrehajtani.
A kód az Hostico ügyfél felületéről generált, és 24 órán át érvényes, ezután biztonsági okokból új kód lesz generálva.
A PIN használata mellett a megnövelt biztonság előnyt nyújt azoknak, akik csapatban dolgoznak, mivel harmadik felek is kérhetnek telefonos segítséget, még ha nem is szerepelnek a fiók tulajdonosaként.

További információk a PIN-kódról a Gyakran Ismételt Kérdések részben találhatók: Mi a PIN-kód és mire használják?

eSzámla

2021. július 1-től az állami intézményeknek elektronikus formátumban kiállított számlák esetén kötelező a RO e-Factura nemzeti rendszeren keresztüli feltöltés (120/2021. Kormányrendelet, amely összehangolja az 2014/55/EU/16 Európai Irányelv követelményeivel).
A Hostico megvalósította a szükséges technikai intézkedéseket annak érdekében, hogy az összes adószámlát az e-Factura platformon keresztül továbbítsa az állami intézmények részére.

ANPC rendeletek

Egy ANPC rendeletet elfogadtak júliusban (2022), amely két új kötelezettséget szab meg az online áruházak számára:

Ezek a két szabályozás segítségére vannak a fogyasztóknak, hogy lehetőséget kapjanak vitás ügyeik megoldására a kereskedővel szemben.
A rendelet augusztus 18-án lépett hatályba, és az ANPC ellenőrzése szeptember 4-e után kezdődhet el, ezért azt javasoljuk, hogy minden weboldal, amely erre a törvényre vonatkozhat, végezze el a szükséges módosításokat.

Grafikus anyagok és a jogszabály elhelyezve a hivatalos közlönyben.

Feltételek frissítése

A Hostico weboldal jogi módosításainak jobb kezelése érdekében létrehoztunk egy webcímet, ahol nyomon követhetőek az összes feltétel frissítések: Feltétel frissítések
Ez az oldal csak közvetlen linken vagy jogi értesítések útján érhető el e-mailben, jelenleg nem szerepel a weboldal főmenüjében.
Ajánljuk, hogy rendszeresen ellenőrizzék az említett oldalon közzétett információkat a legújabb módosításokkal való naprakészség érdekében.

blog

Hostico Hírek
Frissítések a Licenc- és Díjszabású Domainokhoz
Frissítések a Licenc- és Díjszabású Domainokhoz

Árváltozások a cPanel és Plesk

Találd meg az összes információt az új díjakról a cPanel & Plesk licencjeihez, valamint az új árakról a domain-kiterjesztéseknél.

Hírlevél és Számlák összevonása
Hírlevél és Számlák összevonása

Fiók adminisztrációs elemei

Az új ügyfélfiók adminisztrációs elemeit implementálták a Hostico platformján

Izolált alkalmazotti fiókok és távoli MySQL
Izolált alkalmazotti fiókok és távoli MySQL

Ügyfél funkciók - július

Folytatjuk az ügyfélfiók fejlesztését az új, rugalmas alkalmazotti fiók rendszerrel és a távoli MySQL hitelesítéssel.

Számlák szétválasztása és tömeges megújítás
Számlák szétválasztása és tömeges megújítás

Ügyfél funkciók - December

Az év vége új funkciókkal érkezik az Hostico-hoz, amelyeket bevezetnek az ügyfélfiókban

Támogatási órák és cPanel és Plesk frissítések
Támogatási órák és cPanel és Plesk frissítések

Támogatási rendszer a Hostico fiókon belül

Minden információ megtalálható az új ügyféltámogatási rendszerről, a BT kártyás fizetési modulra való áttérésről, valamint a cPanel és Plesk árfrissítésekről